Jedzenie malbork

Ostatnio mieliśmy Walentynki, dlatego postanowiłem, że przygotuję pewnego sposobie niespodziankę dla mojej dziewczyny. W planach miałem dwudaniowy obiad i deser podany w środowisku wina i świeczek zapachowych ze znanego marketu budowlanego. Doskonały pomysł - przegrzebki. Bardzo dobre danie, ale i trudne w przygotowaniu, ponieważ małże trzeba umieć dobrze usmażyć, aby wyjąć z nich spełniam smaku.

Niestety kucharz ze mnie jest dość mierny. W prawdzie mógłbym stwierdzić, że początkujący, bowiem więc byłoby niemal prawdy. Wyszukałem w internecie przepis na te sandżaki. Niestety był kłopot ze zrozumienie połowy tekstu, gdyż wszystko było powiedziane po angielsku! No, a nie poddałem się, wrzuciłem wszystko w tłumacza i lecimy na żywioł, zgodnie z intuicją kucharza (której oczywiście nie mam). Postanowiłem, że dodam te małże w gronie warzyw. Jednakże zapomniałem, że trzeba też warzywa najpierw obrać i pokroić. Zaczynałem się stresować, bo czasu było jeszcze mniej i ja byłem dużo w gospodarstwie. Zaczynam kroić warzywa, pech akurat chciał, że trafiłem na własny palec... No, a jak naturalny człowiek nie dałem za wygraną. Spotkał na pomysł - szatkownica do warzyw. Zatem istniał właściwie strzał w dziesiątkę. Nie dość, że zaoszczędziłem kilka sekund na krojeniu to ciągle nie musiałem bać się o własne życie przy wykorzystaniu szatkownicy. Gdyby to wszystko istniałoby już gotowe wrzuciłem na masełko przegrzebki. Wszystko usmażyło się oczywiście tak jak na obrazku ze strony internetowej, na jakiej znalazłem przepis. Jednak zapomniałem, że był zrobić jeszcze zupę. Szybko skoczyłem do pobliskiego sklepu po żurek w słoiku i zwolnił go do garnka a następnie tylko doprawiłem. Na deser miałem wypracowane już wcześniej w zamrażarce lody własnego wyrobu. Dobrze, że zmotywowałem się by to zrobić dzień wcześniej, ponieważ nie zdążyłbym już z niczym. Trzeba przyznać - ostatnie trochę chwili, które zaoszczędziła mi szatkownica do warzyw uratowało mój dwudaniowy obiad. Osoba była zdziwiona i wszystka podziwu dla moich umiejętności kulinarnych.